Home

VoiceZorg je pratende buddy

Dagelijkse prikkels zijn nodig voor een goed dagritme. Structuur en ritme zijn essentiële waardes om het voor bijv. ouderen en mensen met een beperking zo aangenaam mogelijk te maken.

Actief door audio prikkels

VoiceZorg geeft deze “audio” prikkels via Google Home met:

  • Interactieve Reminders: “Medicijnen ingenomen? Oefeningen gedaan?”…
  • Persoonlijke stimulerende tips: Loop naar de bakker en verwen jezelf op een gebakje!”
  • Herkenbare stemmen van je naasten: “Bijv: Ingesproken bewegingsoefening of liedje van je kleinkind”

Met het horen van een stem word je aan iets herinnerd, word je geactiveerd en geeft het een aangenaam gevoel.

Minder zorguren

Met VoiceZorg kan ondersteuning dagritme volledig afgestemd worden op de gebruiker van de Google Home. Denk aan één of vele herinneringen of adviezen per dag. Dit ontzorgt niet alleen de (mantel)zorg, maar vergroot ook het welzijn van de gebruiker.

Geeft de gebruiker bij een interactieve reminder aan zich somber te voelen, de fysiotherapie-oefeningen moeilijk te vinden, de medicijnen kwijt te zijn, er geen brood meer is, dan wordt de gebruiker gevraagd of hij/zij contact wil. Is het antwoord “Ja” dan ontvangt de (mantel)zorg een sms & mail notificatie. Zo komt de (mantel)zorg alleen in actie als het relevant is.

Ook kan de Google Home gebruiker een vraag stellen of boodschap achterlaten aan de (mantel)zorg.

Vele handen licht werk

Het is ook mogelijk om bepaalde taken bij anderen, de zogenaamde supporters neer te leggen. Zo kun je de zoon van mijnheer de Vries automatisch inschakelen als er boodschappen gedaan moeten worden en een vrijwilligersorganisatie als er behoefte is aan gezelschap. Door de activiteiten te spreiden wordt de zorg en/of mantelzorger ontlast.